1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer
Vakantievilla Portugal

Praktisch

Praktische informatie
Als u erop uittrekt in Portugal, houd u dan rekening met de volgende praktische informatie zoals feestdagen, openingstijden en betaalwijze. we hebben de belangrijkste informatie voor u uiteen gezet.

1 januari, 25 april, Goede Vrijdag, 1 mei, Sacramentsdag, 10 juni, 15 augustus, 5 oktober, 1 november, 1, 8 en 25 december. Verder zijn er nog plaatsgebonden vrije dagen. De openingstijden van banken zijn op werkdagen van 8.30 u tot 15.00 u. Zij zijn gesloten op eerder genoemde nationale feestdagen. De winkels zijn in Portugal op werkdagen geopend van 9.00 u tot 19.00 u. Grotere winkels zijn zelfs vaak tot 22 of 24 u 's avonds geopend. Ook op zaterdag, zondag en vrije dagen. Musea zijn toegankelijk van 10.00 u tot 12.30 u en van 14.00 u tot 17.00 u. Gesloten op maandag. Sommige paleizen sluiten op woensdag. Informeert u echter altijd nog ter plaatse, dit betreft algemene informatie. Mocht u een apotheek willen bezoeken. Deze zijn meestal geopend van 9.00u tot 19.00 u van maandag tot vrijdag. In enkele gevallen ook op zaterdag.

Betaalwijze
Betaalwijze De Portugese munteenheid is de Euro. Net als in Nederland. Lekker makkelijk dus. U kunt verder bijna overal pinnen of met credit card betalen. De meest gangbare credit cards zijn Visa, Amex, Eurocard, Eurocheques, Diners Club en Mastercard.

Ziekte en ongeval
Indien u supplementen of medicijnen nodig heeft, kunt u naar de dorpsapotheek. Vlakbij uw vakantievilla zit een apotheek waar u 6 dagen in de week terecht kunt. Het werkt in Portugal net als in Nederland. U kunt hier een heleboel kopen tegen verkoudheid en griep. Heeft u andere klachten dan kunt u de plaatselijke (tand)arts raadplegen en krijgt u dezelfde professionele hulp als u in Nederland gewend bent. En voor de volledige geruststelling. Ook de Portugese ziekenhuizen zijn van goede kwaliteit. Neemt u dus voor de zekerheid altijd u verzekeringspapieren en pasjes mee zodat u ook in het buitenland veilig en voorbereid reist.