1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer
Vakantievilla Portugal

Ribatejo

Ribatejo betekent ´boven de Taag´. Deze regio is de voormalige provincie van het midden van Portugal. De regio wordt doorkruist door de rivier de Taag en grenst als enige regio niet aan de Atlantische kust of de Spaanse grens. Hier vindt u ontelbare vestigingen en kastelen. Santarém is de provinciehoofdstad. Ribatejo vormt het agriculturele hart van het land. Santarém en Tomar zijn de twee grootste steden van het gebied.

Tomar staat bekend om het imposante klooster van de Tempeliers. Tomar ligt vlakbij Ourém. Hier heeft u de gelegenheid om de belangrijkste religieuze bouwwerken van Portugal te bezichtigen, namelijk de middeleeuwse kloosters van Batalha en Alcobaça.

Santarém ligt voor een deel op de heuvel, 103 m boven de voor de rest vlakke rechteroever van de Rio Tejo. De beide oevers van de rivier worden met elkaar verbonden door de eind 19e-eeuwse brug Dom Lufs. Het historische centrum wemelt van vooral religieuze monumenten. Santarém heeft een speciale plaats ingenomen in de geschiedenis van het stierengevecht. In de 19e eeuw werden hier de regels van de Portugese variant vastgesteld. De voorstellingen in de arena, het seizoen loopt van Pasen tot Allerheiligen, zijn van goed gehalte. Begin juni wordt op de Campo da Feira do Ribatejo een belangrijke landbouwbeurs, Feira do Ribatejo gehouden, waarbij zang en dans, stierengevechten en een optocht van de campinos, stierenhoeders, is inbegrepen. En voor de dierenliefhebbers; de stieren mogen niet gedood worden in tegenstelling tot Spanje.