1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer
Vakantievilla Portugal

Erop uit

Volksfeesten en processies
Als u erop uit trekt, vindt er in Portugal altijd wel ergens een jaarmarkt of een volksfeest plaats. Meer nog dan in Spanje treft u hier leuke feiras.

Bijzondere processies en religieuze feesten, romarias, staan ook frequent op de kalender van dit katholieke land. Zij geven een aardig kijkje in de diepste lagen van de Portugese volkscultuur.

Casa Cadaval  

Als laatste maar zeker niet als minste adviseren wij u een bezoek aan Casa Cadaval in Muge. Dit is ongeveer 15 minuten rijden van Salvacasa en zeker de moeite. Dit prachtige landgoed stamt uit de 15de eeuw en is tijden in bezit geweest van de voormalig Portugese staatsfamilie Álvarez Pereira de Melo (familie Cadaval). Vandaag de dag zijn de 5000 hectare in bezit van Casa Cadaval – Investmonts Agrícolas, S.A.- . Voortdurend blijft het onderhouden om de authenticiteit van deze adembenemende plek in tact te houden. Daarnaast zoekt men op deze plek voortdurend  naar nieuwe mogelijkheden voor het verbouwen van wijnen. Het zal u dan ook niet verbazen dat hier de meest excellente wijnen geproduceerd worden welke hier geproefd kunnen worden. 

 

Shoppping, shoppping en shopping
Shop till you drop zo gaat het in Amerika er aan toe. Misschien had u het niet achter de Portugees gezocht maar men is een fervent shopper. Er zijn dan ook shopping centra te vinden over het hele land. Heeft u zin om uzelf, kinderen en man in een nieuwe garderobe te steken, of om gewoon eens inspiratie op te doen, bezoek u dan een van de vele moderne shoppings. De Portugees mag er graag een (mid)dagje op uit trekken naar bijvoorbeeld het shopping centre van Santarém. Dichtbij uw vakantievilla. Dagelijks geopend. Alles is er te krijgen van lingerie tot elektronica en fijn geprijst.

 

Er zijn vele cafeetjes en restaurants met een overvloed aan keuzes van verschillende keukens. En heeft u na een dagje shoppen zin om neer te ploffen. Dat komt dan goed uit want Shopping Santarém heeft net als de meeste shoppings, een cinema met een ruim aanbod van de nieuwste films. Engels gesproken waardoor u geen taalproblemen hoeft te ondervinden. De meest comfortabele stoelen en dit tegen de helft van de prijs die u in Nederland gewend bent. Een absolute aanrader wat ons betreft.

 

Shoppingcentra in de buurt treft u in Monsanto, Santarém, en Lissabon ( Colombo, Amoreiras

Ook zitten er diverse outlets in de buurt waar u bekende merken als Pepe Jeans en Mango voor super lage prijzen treft. Zoals bij Campera. Wij wensen u veel winkelplezier!