1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer
Vakantievilla Portugal

Natuur

Flora
Boekt u een van onze woningen dan zit u midden in het hart van een van de mooiste natuurgebieden van Europa. De natuur is ongerept en avontuurlijk. Het heeft een ontzettende diversiteit aan groen. Als enige land in Europa heeft het Eucalyptus bomen en treft u er talloze olijfgaarden. U kunt er heerlijke wandelingen maken. Evenals talloze fietstochten. De hellingen bieden een afwisseling van ruige natuur, groene valeien en vele akkers.

Fauna
Er bevinden zich veel natuurparken in Portugal. Iets ten noorden van het midden ligt Serra de Estrala. Net als de meeste natuurparken is ook Serra da Estrela geen echt natuurreservaat. We nemen dit park onder loep omdat het 't grootste park van dit prachtige land is en er grote diversiteit aan dieren terug te vinden is. Het iligt in het Noordoosten en is een uitloper van het Castiliaanse scheidingsgebergte. Op veel plaatsen is land gecultiveerd of wordt vee gehoed. Het is juist deze combinatie van natuur en cultuurlandschap die een bezoek aan dit mooie park zo interessant maakt.

In het park bevindt zich een beperkt aantal zoogdieren. Er zitten wilde zwijnen, vossen, wilde katten, genetkatten, dassen en otters. De Iberische wolf heeft de ongelijke strijd met de veehouders verloren. Vroeger werden de kuddes schapen in de bergen nauwlettend in de gaten gehouden door herders en hun altijd waakzame honden. De wolf vormde nauwelijks een bedreiging. Door de ontvolking van het platteland verdwenen ook de herders. Het vee loopt dan ook steeds vaker onbewaakt op de bergweides, een gemakkelijke prooi voor de wolf. Veehouders sloegen echter genadeloos terug met geweren, vallen en gif. Al ruim twintig jaar is er in het park geen wolf meer gezien.

Vogels zijn er in overvloed. In de lagere gebieden de hop, de kerkuil en bij beken de waterspreeuw. Niet alleen in Serra de Estrela maar in het hele land treft u verschillende vogelsoorten en zoogdieren. Daarnaast staat Portugal ook bekend vanwege haar rijke paardengeschiedenis.