1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer
Vakantievilla Portugal

Lissabon

Lissabon , de hoofdstad van Portugal, ligt op de rechter oever van de Taag in de streek Estremadura . Deze bruisende, romantische hoofdstad ligt op 45 km afstand van Salvaterra en kenmerkt zich door veel historie en mooie uitzichten. De beste plek om met Lisboa, zoals de Portugees haar hoofdstad noemt, kennis te maken is het terras bovenaan het beeld van Christus koning, op de zuidelijke oever van de Taag.

Van bovenaf het beeld ziet u een eindeloze reeks pleinen, kades, en gebouwen evenals het bekende Monument van de Ontdekkingen en Torre de Belem ( zie foto ). Een typische lekkernij is de  Pastel de Belém . Dit zijn kleine pasteitjes, die anderhalve eeuw geleden door monniken werden uitgevonden. Deze pasteitjes zijn voorzien van een romige vulling en worden bestrooid met kaneel en poedersuiker en laten zich heerlijk vergezellen door een lokale Muscatel wijn. 

   

Een wandeling door de charmante wijk Alfama is een aanrader. Deze volkswijk ligt aan de oostelijke kant van het centrum van Lissabon, schuin omhoog tegen de São Jorge heuvel. Dit is een labyrint van smalle, bochtige straatjes, poorten en trappen. Kleurige gevels met bont, wapperend wasgoed en talrijke bloempotten maken de wijk tot een idyllisch geheel. Hier zijn geen chique winkels maar op straat vis verkopende vrouwen, kleine steegjes en verstopte 'geheime' binnenplaatsjes. Ook vindt u hier de typisch Portugese fadohuizen. Dit zijn kleine restaurantjes waarin traditionele fadoten ten gehore worden gebracht. Aan de top van de heuvel, bij Castelo de São Jorge aangekomen, is een romantisch plekje met onvergetelijke vergezichten. Op de binnenplaats van de ruïne is een rustig, schaduwrijk parkje met enkele fonteinen. Het uitzicht over de stad is de klim naar het kasteel meer dan waard.