1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer
Vakantievilla Portugal

Plezier / Evenementen tips

Chocoladefestival Óbidos
Zoetekauwen mogen de kans om Óbidos te bezoeken tijdens het Internationale Chocolade Festival zeker niet voorbij laten gaan. Tussen 14 en 24 februari veranderen de straten van dit Middeleeuwse stadje in sprookjesachtige etalages vol met taarten, bonbons en andere chocolade sculpturen. Heerlijk om te proeven en te kopen. Voor de kleintjes is er een “Kinderchocoladehuis” waar ludieke en pedagogische spelletjes worden gedaan. Er is daar ook een keuken waar zij van alles van chocolade kunnen maken.

De volwassenen kunnen kookcursussen volgen waarbij chocolade altijd het hoofdingrediënt is. Ook is het mogelijk om hier een professionele banketbakkerswedstrijd bij te wonen.

Moto GP Portugal
Het asfalt van het circuit van Estoril, met name bekend geworden door de Formule 1, staat tegenwoordig in het teken van de Moto GP.  

Het circuit is geliefd bij de coureurs vanwege de nodige spectaculaire bochten en snelle rechte stukken. Dit jaar is de GP gepland aan het einde van het seizoen. Op 4 oktober dit jaar vinden de races plaats.

Zoek en boek snel kaarten voor dit spannende evenement en verblijf in een van onze luxe villa’s. Zeer geschikt voor een groep vrienden of als bedrijfsuitje, maar ook leuk met het gezin. Uw kinderen zullen een onvergetelijke ervaring hebben van dit spectaculaire evenement.

Stierengevecht
Bent u wel eens in Spanje geweest? En heeft u altijd wel eens naar een stierengevecht willen gaan maar dit nooit gedaan? Er voelt toch iets niet goed bij het toekijken hoe de Matador de stier eerst ophitst en vervolgens in koele bloede lijkt dood te steken.

Zo denkt men er in Portugal ook over. Vandaar dat de Matador de stier laat leven. Een bezoek aan een stierengevecht is hier een echt spektakel met respect voor het dier. U kunt in de buurt bij onze villa's een gevecht bezoeken.

Met name in Santarém is er een grote arena. Deze stad heeft een speciale plaats ingenomen in de geschiedenis van het stierengevecht. In de 19e eeuw werden hier de regels van de Portugese variant vastgesteld. De voorstellingen in de arena, het seizoen loopt van Pasen tot Allerheiligen, zijn van goed gehalte. Begin juni wordt op de Campo da Feira do Ribatejo een belangrijke landbouwbeurs, Feira do Ribatejo, gehouden, waarbij zang en dans, stierengevechten en een optocht van de campinos, stierenhoeders, is inbegrepen. De moeite van een bezoek waard.