1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer
Vakantievilla Portugal

Algemeen

Portugal heeft eeuwenlang tot de Islamitische beschavingskring behoord en dat is tot op de dag van vandaag nog te merken. Van de Moorse bezetters hebben de Portuguezen hun grote liefde voor Azulejos (geglazuurde tegels) geërfd.

Typisch Portugees is ook de Manuelische architectuur, een 16de-eeuwse bouwstijl die zich kenmerkt door
rijke - in onwelwillende ogen zelfs overdadige - versiering.  Reizen door Portugal is reizen door de tijd. Maar de monumenten vormen niet de enige getuigen uit het verleden. Op het plattenland lijkt het soms alsof de tijd heeft stilgestaan. De ezel heeft het als transportmiddel niet afgedaan.

Wat minder bekend is van Portugal is dat ze een fantastische wijnen en spijzen biedt. De vele regionale traditionele specialiteiten zijn het waard om te ontdekken voor een gastronoom bij uitstek. De eeuwenoude dansen en liederen, waaraan de Portugese folklore zo rijk is, worden in ere gehouden tijdens de talrijke volksfeesten. Kortom een land van vele diversiteiten wat verlangd om ook door u ontdekt te worden. Kijkt u ook onder het tabje Wat Te Doen voor meer achtergrond informatie.